Bancara islamica - O privire de ansamblu

"O, te cred! Frica Allah si renunte care ramâne cererii dumneavoastra pentru camatarie (dobânzi), daca sunteti intr-adevar credinciosi "-Ce spune Coranul.

INTRODUCERE

Toate religiile au seturi propriu de valori divine si norme, cu privire la comportamentului uman în general, comportamentul economic fiind o parte din ea. Ei toate apel asupra fiintelor umane sa observe si implementa orientare religioase atât individual cât si colectiv pentru bunastarea natiunii.

Principiile fundamentale a
Dezvoltarea cel mai important în bancar modern este arta de a mobiliza fonduri pentru investitii. Este întâmplat sa fie ca metoda ambelor colectare si utilizarea fondurilor sa bazat în Occident pe interesul platite si perceput. În contrast islamice bancar este un sistem care ofera finantare si atrage economii pe baza de profit si de partajare Pierdere. Caracteristica centrala a islamice bancare este faptul ca nici un interes ar fi încasat sau de platit, precum si declaratiile ar fi sub forma de profit din comertul în care bani împrumutate sau împrumutate este investit. De musulmani acest sistem de Profit sau partajarea Pierdere coincide cu interzicerea lor de interese, care ajuta in mobilizarea fondurilor neutilizate pentru investitii si crearea de noi oportunitati de locuri de munca. Ca pentru non-musulmanii, Sistemul bancar islamic nu contrazice credinta lor, în timp ce ofera societatea cu idei alternative pentru capital de risc si a altor instrumente de investitii.

EVOLUTION

Primul experiment modern, cu islamice bancare a fost întreprins în Egipt, sub acoperirea, fara proiectând o imagine islamice, de teama de a fi vazut ca o manifestare a fundamentalismului islamic, care a fost anatema a regimului politic. Efortul de pionierat, condusa de Ahmad El Najjar luat forma unei banci de economii bazate pe împartirea profitului din orasul egiptean Mit Ghamir în anul 1963.Acestui experiment au durat pâna în 1967, prin care timp s-au 9 banci atare în tara. Aceste banci care nici nu plateste nici dobânda platita investit mai ales prin implicarea în comertul si industria, direct sau în parteneriat cu altii si împartasite profiturile lor cu deponentilor. Astfel, ei au functionat, în esenta, deoarece economiile de institutiile de plasament, mai degraba apoi ca bancile comerciale.

CRESTERE bancilor islamice:

Pre islamice Saudita

Primele zile de om era foarte simplu si nu a fost atat de sofisticat ca cel de azi. nevoile Lui erau simple si comertul fost directe. Acesta implicate schimbul de bunuri pentru marfurilor. Acest lucru a fost cunoscuta ca sistem barter, care a fost raspândita în întreaga lume. Nu a fost nicio masura comun al taxei pe valoarea si nici o medie comuna a schimbului.

Datorita inconveniente în sistem barter, nevoia de o masura comuna a valorii a dat nastere la bani sub forma de monede si mai târziu sub forma de monede. In islamice Saudita nu a existat o bariera în calea de tipul de bunuri fabricate, inclusiv vin. Dobânzi pe bani fost acceptata si nu exista definitii divina în formate comertului.

Profetica Introducere

Exista fost o multime de definitii religioase în fiecare si fiecare aspect comertului dupa introducerea profetica. Existau proceduri multe ca fost complet aderat la precum:

O circulatie a dobânzilor debitoare

O mobilitate Încurajarea economice si nu acapararii

O fabricarea Interzicerea de vin si restrictii introduse pe noroc

O Crearea unui cadru Fiscal

O lectura rapida a istoriei islamice ne spune ca practici anumitor forme de activitatilor bancare reveni ca timpurie as1200 ani în urma în Bagdad, Damasc etc Totusi începutul contemporane institutiile islamice bancare venit în prima parte a 1960's cu Fondul Pelerinii si Mit Ghamt Savings Bank 1963 în Egipt. Desi experimentul a fost localizat acesta atras un numar mare de clienti si generat o multime de entuziasm popular.

Conform Asociatia Internationala a Bancilor islamice, numarul al Bancilor islamice si institutiilor financiare înregistrate cu ea a atins 186 la sfârsitul 1995 din care informatii statistice este disponibila in aproximativ 144. Privind la dispersia geografice observam ca 47 bancile islamice si institutiile financiare sunt stabilite în Asia de Sud, 30 în Africa, 24 în Asia de Sud Est, 22 în Orientul Mijlociu, 17 în tarile * CCG si 4 în Europa si America. Indicatiile financiare arata ca în anul 1995, capitalul total de 144 banci este usor de mai sus SUA 6 miliarde dolari, activele totale au atins SUA 166 miliarde dolari, rezervele sunt în jur de americani trei miliarde dolari si profituri nete ajuns aproape de dolari, si un sfert de miliarde

PRINCIPIILE BANCAR ISLAMICE:

gratuit O Dobânzi

O multifunctionala si nu pur comerciale

O Echitate orientate

O PLS-profit Pierdere Sharing

stoc de cumparare o în numele unui client si sa îl vânda la un profit de peste pretul de cumparare

PROBLEME, Aspecte si provocari

O diferenta între Islamica Modelul bancilor si aplicarea acesteia

o O conceptia gresita ca islamice Finantelor este în esenta comuniste din natura si nu este loc pentru inovatie.

PLS o (Partajare pierderi de profit) nu sunt adecvate pentru finantarea pe termen scurt sau pentru sectorului non-profit

O Lipsa cadrul legal si institutional care faciliteaza contractelor corespunzatoare precum si mecanisme de reglementare sa le aplice

O Lipsa gama adecvata de instrumente financiare a satisface nevoile diferite de investitii.

* GCC-Cooperare din Golf Consiliu

REVIVIAL

institutiilor financiare islamice au suferit modificari extraordinara a lungul anilor si în scopul de a acestor institutii financiare este globalizarea. Ei au simplificat procedurile de credit de împrumut si au formulat noi inovatii, cum ar fi finantarea împrumuturi fara dobânda de învatamânt si crearea unor formate acceptate de contracte.

CONCLUZII

Desi islamice bancare este înca în stadiul de dezvoltare, aceasta a câstigat popularitate si acceptarea de catre numeroase tari, inclusiv în Occident, ca multe banci precum HSBC si Citigroup sunt de planificare sa îsi ofere serviciile pentru clientii lor musulmane. bancara islamica si institutiile financiare sunt foarte populare în Bangladesh. Ea a fost descrisa printr-o Bahrein bazat Consiliul general pentru bancile islamice si institutiile financiare ca reprezentând unul dintre cele mai rapide de crestere si industriile cele mai inovatoare financiare pe pietele internationale de capital.

No comments:

Post a Comment