Online Banking în România

ONLINE BANCAR

Introducere

Conceptul de online banking a fost adus în când guvernatorul, din India Reserve Bank a numit un comitet sub Shri WSSaraf, Director Executiv sa se uite în probleme tehnologice referitoare la sistemul de plata si sa faca recomandari pentru largirea utilizarea tehnologiei moderne în sectorul bancar . Comitetul a recomandat Saraf institutia transferului fondurilor electronice Sisteme din India. Le-a examinat, de asemenea, sistemului de telecomunicatii cum ar fi utiliz
1891 ca masuri termen scurt si dispozitiva unui Fapte câteva noi precum

Electronic de Fonduri Actul de transfer, Calculatoare abuziva si protectia datelor

Actul.

Impactul Informatii si Actul Tehnologie, 2000:

Informatiile si sa actioneze în tehnologia este de a furniza un act de recunoastere legala pentru tranzactiile efectuate prin intermediul schimbului electronic de date si alte mijloace electronice

comunicare denumit în continuare "comertul electronic".

Motivele pentru adoptarea online banking:

Cresterea online banking a fost alimentata de disponibilitatea banda larga precum conexiuni securizeaza pe Internet. Multe banci ofera acum unele forma de activitate online banking, daca este verificarea soldul bancar, plata facturilor online sau chiar tranzactiile simplu transfera numerar. Ca clientii câstige încrederea mai mult în efectuarea tranzactiilor sigure pe Internet, vulnerabilitatile sunt prezente si poate fi exploatata prin criminali cibernetice a obtine o utilizatorului detalii personale bancare. Într-una din ultimele evolutii, FSecure, un furnizor securitate lider pentru Internet si retele mobile, a emis o avertizare împotriva calculator users unei avînt în atacuri împotriva site-urile bancare, directionare datelor personale utilizator. A inceput cu software-ul care a fost capabil sa extrage datele tastate în tastaturii computerului si apoi mecanisme mai complexe a ajuns pe scena, cum ar fi phishing si Pharming. .

Un nou concept de servicii bancare telefon mobil a preluat de indieni. O exemplu clasic în acest sens este faptul ca Harsh mahala Vihar nu pot avea banci, ci are o acoperire de telefon mobil. Si ca a facut candidati rezidentilor sai ideal pentru un experiment nou în combinarea de microfinantare si mobile banking. Basix, o organizatie care este specializata în aducerea micro-împrumuturi si de alte servicii financiare pentru saraci din India, sa asociat cu Axa, o banca comerciala din India, pentru a începe oferind conturi pentru lucratorii în mahalale Delhi. Abordarea se bazeaza pe o combinatie de inalta tehnologie si pantofi din piele de moda veche.

Riscul principal al online banking este de securitate. În acest act de IT are o dispozitie, Sectiunea 3 (2), care, prevede un anumit sistem criptografic asimetric si functioneaza ca un mijloc de autentificare înregistrare electronice. Orice alta metoda folosita de banci pentru autentificare ar trebui sa fie recunoscut ca o sursa de risc legal.

Dispozitiile privind infractiunile savârsite:

În conformitate cu capitolul IX sectiunea 43 pedepsele pentru infractiunile asa cauzate sunt definite. Prin acest act în conformitate cu capitolul X, punctul 48 defineste instituirea unui tribunal de apel cibernetice. . Dar exista o dificultate fundamentala în pedepsirea criminalilor de cibernetice. Este chestiune de competenta. Acesta este fiindca Orice persoana care detine un calculator si un internet poate comite aceasta crima si este, practic imposibil sa se identifice persoana afara. Chiar daca o persoana poate fi urmarita, nu exista nici geografica transfrontaliera sa-l aduca sub jurisdictia-o anumita tara. Toate acestea, organismul de reglementare bancara, RBI-a emis o orientare dated 14 iunie 2001, care discuta probleme legate de competenta sa teritoriala în care produsele de Internet Banking poate fi facuta

disponibile.

Avantajele bancare online:

oferte de internet doar colturi au cele mai bune-buy de economii de piata. Tarifele sunt, in medie 0.2 puncte procentuale mai ridicata decât în conturile traditionale. De exemplu, Bradford & Bingley plateste 6.4 la suta pe Internet a acestuia cont Saver, ci doar 6.2 la suta pe sale Timpul Meu postal Saver.

Online, de asemenea, tendinta de economisire a permis bancilor mai putin cunoscute în piata. De exemplu, ICICI Bank, banca a doua cea mai mare în România, ofera un cont de Internet de plata o economie competitiva 6.41 la suta. Nu exista restrictii privind retragerile, un minim scazut de £ 1 si o garantie ca va plati 0.3 puncte de mai sus la Banca Angliei, rata de baza pâna la 31/12/2011.

No comments:

Post a Comment