De ce Asia detine Americii

Beneficii uitata de Standardul de aur

Unul din avantajele etalonului-aur, de mult uitate, era ca acesta a actionat pentru a reglementa dezechilibre în comert. Sub standard de aur, dezechilibrele comerciale între tarile au fost nesustenabile, deoarece le-ar auto corecte a lungul de timp. Aici este un exemplu de cum ca lucrate: Atunci când o tara vor mai exporta mai mult decât importate, ar fi acumulat mai mult aur. Aceasta deoarece ar fi putut lua valuta excedentul straina primite în comert si< ao transforma în aur.

Dupa cum ati învatat, atunci când aur intrat intr-o tara din afara granitelor acesteia, a cauzat mereu inflatiei. Ca este pentru ca excedentul de aur (bani) cu privire la bunurile si serviciile disponibile pentru cumparare întotdeauna ofertele pâna aceste preturi. Când marfurile-o tara a devenit mai scumpe, acestea de asemenea sa devina mai putin atractiva partenerii sai comerciali. , Ca rezultat, tara nu poate exporta fel de mult ca o data putut.

Înapoi în zilele de standard de aur, mai mult aur va curge apoi în afara tarii decât ar veni, pentru ca importurile vor depasesc exporturile. Datorita aur, mai putin în tara, preturile ar declin în cele din urma la locul unde au fost initial.

Primul razboi mondial a început în 1914, desi Statele Unite nu a facut intre în razboi pâna în 1917. În primii ani de razboi, Anglia si Franta a depins în mare masura pe Statele Unite sa le furnizeze arme. Ca rezultat, de aur curgea în Statele membre Statele Unite ale Americii, în timp ce bratele revarsat. Aurul primite permis bancile sa creditului multi bani, cauzând masei monetare în SUA sa creasca cu aproape 50 procente în perioada 1914 -1,917.

Atunci când Statele Unite au intrat în razboi în 1917, Anglia si în Franta au avut de toate, dar epuizarea livrarilor de aur. Ca o favoare în Anglia si Franta, Statele Unite au suspendat etalonul-aur si a început sa furnizeze armament pe credit. În plus, Statele Unite imprimate bani pentru a oferi pentru trupele proprii. În urmatorii trei ani, a ofertei de bani din nou, au crescut cu circa 50 la suta. Când razboiul sa terminat, aliatii au jefuit Germania. Cu prada, Anglia si Franta platite înapoi împrumuturile lor în Statele Unite. , Ca urmare, aurul chiar mai curgea in Statele Unite,.

No comments:

Post a Comment