Notiuni de baza Inapoi la gîndirea rationala în Finante

Doar cât de rationali suntem atunci când se iau decizii în legatura cu banii? Desigur, întregul argument de baza pentru succesul pe pietele autoreglare se bazeaza pe ideea ca majoritatea dintre noi, cele mai multe ori, va face cunostinta, logic decizii despre cum sa investeasca si sa petreaca nostru hard câstigat bani. În economia de azi la nivel mondial, atunci când valoarea informatiilor financiare zilnic suntem expusi este o suta de ori mai mult de un deceniu în urma (si modificarile o suta d
Cele mai repede mersul vietile noastre devin din cauza tehnologiei, acesta devine greu pentru a controla finantelor noastre. Oameni, de lucru pentru cele mai mari institutii financiare ale lumii, si care sunt responsabile de buna functionare generala a economiei globale, acum ia decizii care implica fractiune de secunda de miliarde de dolari. Atunci când un comerciant tineri 25 de ani, este ceas mii de numere intermitent pe ecran, schimbând fiecare milisecunde, cat de mult crezut ca se întâmpla de fapt în lui / ei deciziei, atunci când el / ea prese de cumpere sau sa vânda buton?

Am vazut de curând cum moderne instrumente informatice financiare pot conduce la meltdowns incontrolabile care sfideaza logica. On 6.5.2010 au suferit pierderi enorme în burselor de valori, cauzata de programe de calculator care presetat lovit în ordine vânda atunci când anumiti factori s-au reunit. Calculatoarele au început apoi sa compromis reciproc, cauzand o picatura cu 10% în Indicele Dow in cateva ore. Daca acum computere comerciale si manipula tranzactii financiare bazate pe modele matematice, se pare ca au fost de pre-programat cu o formula matematica de panica. Este ceea ce sa întâmplat saptamâna aceasta o avertizare de accident urmatoare asteapta dupa colt?

Expertii spun ca panica de ieri a fost cauzata de un calculator glitches "pentru inca un nimeni câteva ore gândit sa foloseasca gândirea rationala sa înteleaga ca frenezia de vânzare a fost bazata pe nimic real. Ce sa întâmplat imi aduce aminte de scene vedem la TV din multimile de comercianti pe piata schimburilor. Sunt zile când se afla în frenetic, ca daca lumea financiara este în fierbere absoluta, de arme sunt ondularea si toata lumea este larg toata lumea cumpara sau vinde ca nebun. Nu se uita apoi ca daca sunt un comportament rational? Si a doua zi - totul este calm. Un fluture fluturau aripi undeva în lume, iar unda minute cauzate toata lumea sa cred ca un uragan vine. Un defectiuni calculator si brusc "rationala" oamenii cred fiecare companie cotata la bursa este brusc valoare de doua ori mai mult sau nimic la toate.

În ultimul deceniu, câteva institutii bancare mare pentru generatiile care au facut investitii întelept, si fructificat bani proprii si banii clientilor lor au fost adusi în jos cu "necinstiti" comercianti sau instrumentele de investitii atât de complicate, încât nimeni nu întelege modul în care a lucrat. Accidentul de locuinte din 2008, care duce la o prabusire aproape completa a institutiilor noastre financiare au aratat doar cît de putin era gîndirea rationala de reglementare a pietelor de actiuni. Trilioane de dolari in credite ipotecare subprime au fost reambalate si re-vândute investitorilor în întreaga lume fara ca cineva din sistemul de a lua timp sa verifice daca debitorilor originala avea mijloacele de a plati înapoi împrumuturi. Privind inapoi, e ca si cum o zi o alta, unele, unde brusc seama ce se intampla, anuntat-o peste un difuzor puternic, si a generat o situatie de panica care a adus aproape în întreaga tara la genunchi.

Este timpul pentru oamenii care controlul institutiilor noastre financiare sa îsi asume responsabilitatea si sa reveniti la o gândire mai traditionale. Marea majoritate a fiintelor umane se comporte rational: nu vom schimba noastre de cumparare si obiceiurile de cheltuielile de zece ori pe timp; ne-am stabilit limite privind riscul nostru tinând deoarece noi intelegem posibilele consecinte.

În timp ce marile corporatii luat cautiune out si a suferit consecintele nu pentru actiunile lor, consumatorii americani sunt acum platesc pentru a fi amagit de ploys lor de marketing si de încredere judecata lor. Americanii sunt de strângere cu intreprinderea centuri acestora, plata în jos datoriile si de economisire mai mult. Managementul datoriei Pentru ei, scutirea de datorii, de consolidare a datoriilor si de credit de consiliere sunt "noi instrumente financiare în viata lor. Ei fac cele mai bune lor de a naviga prin stânga mlastina de ani de exces. Dupa ce au pierdut locurile de munca, locuinte si gasirea însisi muntii din datorii au de a începe urca pe spate sus.

Publicul vrea acum transparenta în domeniul finantelor, doresc sa înteleaga ceea ce se intampla acest lucru, nu pentru a fi aspirat în vârtejul în viitor. Acestea sunt clamoring pentru mai multe informatii simplificate pentru a le ajuta gestiona afacerile intr-o lume în care expertii lume gresit total situatia si le indusi în eroare în sperante false.

Exista prea multa dezinformare si dezinformare pe internet si nu suficient.

No comments:

Post a Comment