Bazele de bani

Ce este de bani?

Raspunsul la întrebare este simplu. Bani este ceva utilizat pe scara larga pentru plata datoriilor datorate de o persoana altei persoane si de asemenea pentru a primi platile din cauza datoriilor la o persoana de la altcineva. O tara produce monede si bancnote, (acceptat de catre toata lumea) de plata a facturilor si pentru cauza primirea de bani.

Bani este ceea ce este cunoscut ca un mediu "schimbului".

În zilele de "vechi" oameni comercializate produsele si serviciile< pe care le proprietatea (si, probabil, produs) pentru produse si servicii detinute de alte persoane (probabil produs de acestea). Scenariul a fost cam asa - "sa-mi dati doua saci de cartofi dumneavoastra si voi comertul va de zece pesti meu".

Aceasta metoda de tranzactionare a fost amenzii pentru o vreme. Pe masura ce societatea a dezvoltat, de afaceri a devenit mai complicata si ineficienta, cu aceasta metoda de comert. relatiile de afaceri a devenit pompos si lente si întârziate ritmul nou de comert. Nu a trebuit sa fie o cale mai buna. Some scânteie stralucitoare, apoi a venit cu ideea unui comun "mediu schimbului" mai usor de purtat si mai bine sa folositi.

Banii au fost nascut.

Nu a fost asa de simplu, pentru ca în timp ce tot soiul de lucruri s-au folosit ca mijloc de schimburi, acestea au fost, practic toate numite "bani" si nu a fost pâna în monede si bancnote de hârtie au fost dezvoltate ca banii asa cum o stim astazi, a devenit standard acceptat ca mijloc de schimb.

Forme de bani

Exista diferite forme de bani - controale,'s IOU, carduri de credit, proiectele bancare sau aur. Aur a fost standardul utilizat în trecut, din cauza deficitului de si calitatile sale. Gold este rezistent la coroziune sau daune. Aceste proprietati unice, ca si penuria de aur înseamna ca, chiar si astazi, oamenii bogati din întreaga lume ar tine mai degraba bogatia lor în aur decât în monedele tarilor care fac obiectul inflatiei.

De fapt, tot soiul de lucruri s-au folosit ca moneda a lungul veacurilor. Unele includ: margele, oua, sare, porci, piele, fibre, topoare, fildes si jad. Astazi avem o alta forma de bani, ce nu poate fi atins, si totusi la fel de real ca si monedele corporale avem posibilitatea de a atinge. Aceasta forma de bani este de moneda electronica.

Numele "Money"

Bani Cuvântul provine de la zeita romana - Moneta. Aparent, monedele au fost batute în templele ei si a emis catre lume, ca romanii stia la momentul respectiv. Latinescul "Moneta", (menta sensul sau monedele) a venit de la cuvântul vechi englezesc "mynet" (adica monede sau bani) si de la acest venit englezescului "monetarie".

Originile bani

Pentru a întelege originile bani am pentru a reveni la un moment bine înainte de bani a venit pe scena. Bani nu apar brusc - a fost introdus treptat, ca raspuns la cerintele de la nevoile omului. Ca civilizatie a crescut si sa extins în afara societatilor locale, trebuie sa faca schimb de produse furnizate de catre diferite grupuri au devenit evidente. Vânator necesare pentru schimbul cu agricultorului, pastor necesare pentru schimbul cu omul de medicina etc

Mediul valutelor, care a fost necesara pentru a permite grupurilor de diverse barter si swap produsele lor a fost de bani. Aceasta a fost initial o substanta fizic ca argintul sau aurul. Uneori era o substanta care a fost în viata precum vitele, care a fost unul dintre cele mai vechi forme a banilor.

Astazi, desi o mare parte din bani folosite de persoane fizice în viata lor cotidiana este înca în forma de bancnote si monede, cantitatea este relativ mic în comparatie cu tipurile necorporale de bani existente ca intrari în registrele bancare.

Astazi exista în bani sub forma de numerar digital si lucruri, cum ar fi monede si bancnote vor deveni în curând depasite. Când se întâmpla acest lucru, schimbarea naturii de bani va avea un efect semnificativ asupra societatii noastre.

No comments:

Post a Comment