Salvarea Ca atitudinea de ajustare la Ultimate

Nu stiu daca înca mai face, însa multi ani în urma unul din prietenii mei de bine a jucat la loterie California, cel putin saptamânal. El de obicei, pietruite împreuna un "grup de pariuri" de prieteni de munca sa creasca sansele de a câstiga. Fiecare s-ar lovi cu piciorul în 5 dolari sau $ 10 de dolari bucata, prietenul meu si ar cheltui mare efort a face o lista a tuturor contribuabililor la fondul de pariuri.

Desigur, au pierdut aproape întotdeauna. Prietenul meu nu a câstigat cu siguranta <"mare". Yet în fiecare saptamâna dupa loterie "atrage", ca ceasul, el a devenit deprimati - ca si când el a fost surprins ca de fapt a pierdut.

Mereu am crezut ca a fost un pic ciudat.

De asemenea, am întrebat la mine: Va vietii sale într-adevar fi diferite daca a câstigat mare? Ar îmbunatati cu adevarat viata lui?

Efectul de avere brusca a fost testata în 2005 Showtime un documentar intitulat "Inversarea de avere," unde Ted Rodrigue, care era un om fara adapost, a fost predat pur si simplu suma substantial de 100.000 de dolari. Dupa o scurta perioada de trai ridicat, a pierdut repede toti banii. În loc de a salva, el a platit datoriile vechiul sau, a primit dinti fixe, ajutat sau nou gasit "prieteni" (împreuna cu o sotie noi) si a dat asistenta financiara a familiei sale - o familie care a avut nimic de-a face cu el înainte.

Dar, dupa ce el sa aruncat în aer de mini-avere, viata lui Rodrigue lui Ted s-au întors modul în care aceasta a fost înainte.

De fapt el a fost chiar mai rau decât înainte. El au raportat datoriei chiar mai mult dupa ce sa pierdem neasteptate.

Si când a fugit în numerar, a facut acest lucru sotiei sale.

La aspect al povestea Ted Rodrigue este cea mai interesanta: Când i sa dat cartea de un consilier financiar - el a rupt. El a fost convins ca Planificatorul financiar a fost numai dupa ce banii. În timp ce distrusting consilieri financiari, el a pierdut toate averea pe parazitare "prieteni" si membri echitabil vreme de familie.

Aceasta poveste nu este neobisnuita; acelasi lucru se întâmpla adesea laureatilor loterie. Totusi, aceasta poveste ofera atât de multe idei de planificare financiara, lectii, si aplicatii. Iata câteva lectii pe care vin în minte:

Oferi copiilor dumneavoastra o indemnizatie.

Eu pot auzi aproape colectiva: "Huh? De unde a venit aceasta lectie de la? "

Dar asa-numitul "sindrom brusca de avere" se dovedeste a principiului: Bani are mai mult de a face cu mintea si obiceiuri mentale ca orice altceva.

Aceasta dovedeste, de asemenea, axioma ca "nu este ceea ce face, dar ceea ce tine". Oferirea de copiii dumneavoastra o alocatie ajuta sa le predea de calificare viata important al bugetului si nu le învata sa cheltuiasca peste posibilitatile lor. Voi pariu ca niciodata nu Ted Rodrigue a primit o alocatie ca un copil.

Si daca tu esti destul de norocos pentru a fi bogati, oferind o indemnizatie "" nu înseamna da copilul tau cheile de la Fort Knox. I-am auzit de unii parinti bogati care copiii lor carduri de mare limita de credit sau lunar o bursa in valoare de sute (si da, uneori chiar mii!) de dolari. Ce o lectie groaznic!

În opinia mea, asta e chiar mai rau decât sar chiar ideea unei alocatii.

O indemnizatie efectiva trebuie sa fie suficient de scazuta a încuraja economii pentru doreste, care este scopul. Dar, o indemnizatie de asemenea, trebuie sa fie suficient de mare pentru a mentine moralul. Tu nu vrei copiii tai sa renunte la economisire. Mai degraba, pe care doriti sa le încuraja.

Scrierea un cec pentru consultanta financiara poate fi mai ieftin pe termen lung.

Ted Rodrigue presupune ca scrii un cec sa plateasca pentru consultanta financiara fost o afacere proasta. În schimb, el a petrecut în contul sau bancar de pâna la zero - de catre platitor oricine altcineva.

Pe termen lung, pe termen scurt - orice fugi! - Ted Rodrigue ar fi fost mult mai bine obtinerea sfaturi profesionale financiare de la un consilier financiar competent.

Când ajungi un sfat bun, folositi-l!

Ted Rodrigue nu a luat sfaturi financiare. Cu toate acestea, un consilier financiara buna, ar fi invatat bazele de economisire, investitii si buget. El ar fi putut efectiv sa ajuns jos de pe strada - si a folosit averea gasit nou pentru a obtine un loc de munca. În schimb, el este acum din nou fara nici un ban, iar viata lui financiare din nou la pamânt.

Daca chiar vrei sa dea - a salva primul!

Dl. Rodrigue spus "da" la persoane nepotrivite (paraziti si prietenii de familie), si ca urmare nu a putut sa spuna "da" cu adevarat nevoie. El ar fi putut fi un donator nete. Luati în considerare acest lucru: Am avut si am Rodrigue salvat viata financiare în ordine, de peste viata lui de lucru ar fi putut fi în masura sa fie un producator mai degraba decât un canal de scurgere societale. El ar fi putut fi un donator "mai degraba decât o beneficiarul".

Pe parcursul vietii sale, el ar fi putut afecta benefic multi oameni. Dar el a pierdut aceasta ocazie.

Nu e egoist inerent pentru a salva, de a investi si de a fi stabile financiar. Dimpotriva, locurile fiind financiar întelept tu în cea mai buna pozitie pentru a va ajuta precum si altele. Asistenta financiara competente ar-au ajutat dl Rodrigue stapâni arta mintale de economisire, pentru folosul sau, precum si în folosul altora.

No comments:

Post a Comment