Un Scurt istoric al bancare

Desi perceptia generala poate fi ca bancare organizat este un fenomen relativ nou care are doar dezvoltat-a lungul secolelor ultimilor, realitatea este care a fost în înfloritoare, într-o forma sau alta de aproape 3750 ani.

A fost în zilele de gratie ale imperiului babilonian from 1728 - 1686 î.Hr. ca acest Cod de Hammurabi, numit dupa al saselea si cel mai mare succes imparatul Babilonului, au fost concepute si scrise. Detalii privind legile tarii si regulamentele financiare au fost sculptat
Atât grecii antici, iar mai târziu de romani dezvoltat propriile sisteme interne bancare bazate pe folosirea unei monede universale si notele de credit. Dar, asa cum granitele tari s-au traversate si de calatorie de pe glob au devenit mai frecvente, o nevoie pentru bancare internationale au aparut.

Prin având o astfel de straini ferm sistemul bancar în afara imperiului putut comerciale si cu romanii, cu încredere, stiind ca reguli precise aplicat. Deci, desi grecii au operate succes un sistem bancar de credit pe baza cu egiptenii de mai multe secole anterioare, aceasta a fost de romani care a introdus crucial o legislatie care sa reglementeze institutiile financiare si a practicilor.

Lor modelul succes si respectat bancare internationale existau în Marea Mediterana pâna la caderea Imperiului Roman în secolul al saselea, dupa care Europa, intrat într-o perioada neagra de instabilitate politica si neîncredere. Ca rezultat, aceasta însemna ca bancara nu a putut functiona în modul oficializat acelasi. Nu a fost pâna aproape un mileniu târziu, parcursul secolului saisprezecea ca bancare occidentalizati aparut si cu ea falsa impresie ca bancare însasi a fost un concept complet nou. Cu toate acestea, este dezvoltat din aceleasi nevoi esentiale care au condus prima babilonienii, grecii si romanii în cele din urma de a stabili norme lor bancare, reglementarilor si standardelor si a dus la formarea Royal Exchange din Londra în 1565, considerata în general ca formarea Marea Britanie bancare . A fost din aceste începuturi reînnoite ca sistemele de standardizat de depozite, credite si garantii au evoluat si în cele din urma au fost copiate în întreaga lume.

În ultimii patru secole occidentalizati principii bancare au devenit ferm stabilit din întreaga lume si, desi Regele Hammurabi antice Babilon nu ar recunoaste în prezent, sistemul bancar international este cel mai adânc înradacinate în conceptele sale initiale conceput aproape patru mii de ani.

No comments:

Post a Comment