Monaco ar putea pierde statutul ei de Haven personale impozitul pe venit

Aceasta Monaco aglomerat cu celebritati nu este o stire. Deoarece 1869, când personale politica impozitul pe venit devenit favorabile, Monaco atras indivizi foarte multe cu venitul net ridicata, cum ar stele film, sportive stele etc care a devenit rezidenti Principatului în vederea beneficiaza de scutirea personale impozitul pe venit.

Luati, de exemplu, Roger Moore, Shirley Bassey, Ringo Starr, Karen Mulder, Eva Herzigova, driverele rasa Jacques Villeneuve, David Coulthard, Jenson Button.


Fiind rezident al Principatului Monaco presupune tu dovedind un loc sa traiasca si sunt bogate suficiente pentru a permite un mod foarte ridicat standard de viata. Si vreau sa spun foarte bogat, ca un loc de a trai în blocuri blocat în doi kilometri patrati, fie închiriate sau cumparate, este extrem de ridicat.

Pastrarea rezidentiat implica dovedind locuiti în Monaco cel putin 6 luni si o zi pe an. Daca sunteti bogat, avantajul de a fiind un rezident Monaco este ca, pe lânga bucura un climat însorita, placuta, puteti trai acelasi timp în alta tara. Principatul este foarte aproape de principalele aeroporturi si este asemenea usor de accesat pe mare, cu masina sau cu trenul. Astfel, fiind un rezident Monaco si lucreaza în alta tara nu este doar posibil dar este usor special vorbind cetatenilor UK: legile în UK permis o sedere maximum 90 de zile (fara numararea ziua plecarii si ca de sosire!) de nerezidenti. Multi Marea Britanie oamenii de afaceri de sedere în Monaco si sa lucreze în Regatul Unit fara depasind 90 de zile de limita, astfel încât acestea sunt supuse lawas Monaco pentru impozitare.

Care au atras atat de multe bogate a condus la o situatie de conflict de Interese: multe tari dezaproba al acestei politici de impozitare, uiti la ea ca o evaziune din impozite în zona lor nationale. Si nu în întregime gresit! Într-adevar, Monaco a fost "duty-cheating" un pic prin atragerea de capital din tarile ridicat al taxelor.

Privind problema din perspectiva Principatului, mi se pare doar dreptul de a încerca si de a reusi sa evolueze cu mijloace putine si resurse de un stat atât de mic are. Monaco dezvoltat din unul dintre cele mai sarace tari din lume (în 1860) într-un stat cu una dintre cele mai ridicate venitul pe cap de locuitor (în jur de EUR22, 000),. Si a fost posibila datorita unei conduceri strategice dintr-o tara lipsit. Aceasta este, dupa teritoriu au fost reduse drastic ca acest personal politica impozitului pe venit a luat fiinta. Atragerea capital strain devenit una dintre principalele tinte pentru dezvoltare. Care este modul în care Cazino a devenit marele si faimos si accentul a fost pus asupra turismului, fiind ridicate la niveluri de lux.

Dupa reglementarile fiscale individuale, în 1963, Principatul a venit cu un alt artificiu financiare: nici un impozit pentru profitul companiei locale sau dividende. Prin urmare, tinta a fost de a consolida afaceri locale înflorire. Aceasta stipulare combinat cu un confidentialitatii aproape ermetice date facut nimic altceva decât sa creste chiar mai investitiilor straine în Monaco.

Deci, din punctul de vedere al marilor puteri economice, Monaco trebuie pedepsit, si merita asa orice tara indraznete a oferi o alternativa impozitare mai bine, punand la un dezavantaj lor economie înalta fiscale bazeaza. OCDE a unui proiect privind "practicile fiscala daunatoare", care stipuleaza un set de masuri punitive pentru jurisdictiile necooperanti.

Invocarea de spalare a banilor si de urmarire a terorismului international, multe guverne OCDE a promova o politica de informare gratuit schimb care au ca scop principal limitarea concurenta fiscala, în afara de intentia de a limita evaziunii fiscale si de combatere a infractiunilor grave.

Estimat ca rezultatele negative ale politicii de OCDE:

* Concurentei fiscale ar conduce la eliminarea uniformizatoare impozitele la valoarea de anumite guverne dictate. Fara posibilitatea de a alege o alta alternativa mai buna, nu exista niciun motiv pentru guverne de a reduce impozitele si de a face sistemul de impozitare mult mai eficient.

* Aceasta politica se va schimba situatia actuala de emigranti care platesc impozite doar în tara lor de noi si ar promova de la premisa ca statul are în continuare dreptul de a beneficia de pe urma muncii sale nationale anterioare. Aceasta suna pentru mine ca o violare a drepturilor fundamentale ale omului.

Cu toate ca în 2004, înca de pe lista OCDE negru al politicii fiscale necooperante jurisdictii, Monaco, a schimbat politica sa în ceea ce priveste confidentialitatea datelor financiare de mare având în vedere admiterea de asteptat, recent al Consiliului Europei (Monaco a aderat la Consiliul Europei pe 5 octombrie, 2004). Modificarile la legislatia:

Octombrie 2001 *: cetatenii francezi care locuiesc în Monaco din 1989 sa plateasca un impozit avere, începând cu 2002.

* Informatiile referitoare la resortisantii franceza trebuie sa fie neconditionata furnizate de Banca Frantei atunci când se solicita. Informatiile respective pot fi transmise autoritatilor din Franta sau de o tara terta daca este necesar.

* 2004 Sub UE impozitarea economiilor directive, Monaco va impune un impozit witholding pe revine pe realizarea de economii, cum ar fi dobânzi bancare obtinute de catre cetatenii UE. Cuantumul taxei va fi acelasi ca în Austria, Belgia si Luxemburg (initial 15%),. 75% din aceste venituri va fi predat statului membru al rezident UE respective. Acest vor fi aplicate începând cu 2005.

* Decembrie 2000 semne de Monaco la Conventia ONU împotriva criminalitatii transnationale organizate. Tratatul stipuleaza ca membrii sai nu permit conturi anonime necesita identificarea clientilor. Bancile trebuie sa tina o evidenta exacta conturilor si raporteaza orice tranzactie suspecte. Plus, functionarii domestice aplicare a legii sunt permise inspectie conturilor.

Cu toate acestor masuri, se pare ca atragerea de Monaco, ca personal de paradis fiscal pe venit va scadea. Ramâne de vazut cum toate aceste masuri vor afecta Monaco sistemul financiar si bancar dupa ce au devenit operative.

No comments:

Post a Comment