Stiti Lingo Bani - argou pentru Street Cash în buzunar?

Unii dintre termenii comune care le folosim pentru bani au origini si semnificatii interesante. Ne-am pierdut din pacate, o multime de banii argou istorice în 1971, când Marea Britanie sa dus zecimala. Lire, silingi si peni au fost cunoscute ca "LSD. Când am avut douasprezece maruntis la un siling si douazeci silingi la o lira existat o întreaga istorie a argou în uz, o multime de ea londonez rhyming. Acest limbaj special, originea în Londra si a fost un tip de convorbire codificate. (Un londone
Pre-zecimala

Banii utilizat în Regatul Unit înainte de 1971 a fost formata de pe monedele de variate: o ceapa degerata, fara valoare, thruppence, sixpence fie un "Tanner", o armata si o "Bob", o armata doua sau Florin, un semi-coroana (doua silingi si sase pence), un bilet zece armata, o nota lire, o Guineea (douazeci-o silingi), cinci, zece si douazeci note lire sterline.

Zecimal

Decimalisation adus sfârsitul limba banii interesante, cum ar fi "Bob" sau "Thrupenny pic" si pence suta "noi" sau "p" acum formata lira. argou Cockney a adus unele argou moderne pentru lire noastre si pence.

50p - Bit Bob Zece

£ 1 - O lire sau lira (din nichel în monede) sau sarutare (zgomotul it a face când numarate out)

Lire sterline cinci - Un fiver fie Lady Godiva

£ 10 - O Tenner sau Paul McKenna

La £ 20 - O Scor fie douazeci lire

£ 25 - Un ponei

£ 30 - un covor

£ 50 - Jumatate un Ton sau un Grozave

£ 100 - Un Ton sau un One'r

£ 500 - o maimuta - gândit sa provin din soldati întoarcerea din India, unde nota 500 rupie avut un maimuta pe ea. Acest argotic a fost apoi utilizate pentru echivalentul lira sterlina.

Lire sterline 1000 - O Grand

£ 2.000 - Un Archer - venit din pretinsa Jeffrey mita Archer


Slang termeni


Bogat - "încarcata", "încasate în sus", "rulare în el"

Slab - skint, "spart"

Înseamna - "bine-fisted"

Scumpe - "costurile unui brat si un picior"

Ieftine - "arahide 'sau" Zece un penny "

Monede - "Loose Change '

Note - "bani pliere '

Termeni generali de bani - "dosh" (din locuinte ieftine "pat-house"), "aluat", "pâine", "pana", "bronz", "lolly", "wad", "Moola", "spondulicks" (provine din moneda greaca veche)

No comments:

Post a Comment