Bani sau valutar - ceea ce este real?

Ce este real ... bani sau moneda? Pur si simplu, ambele sunt reale! Întrebarea naturala este acesta, care a are doua valoarea reala? Într-o coaja de nuca, sa înteleaga semnificatia diferentei avem într-adevar trebuie sa ia o bucatica de istorie. Stiu ca cele mai multe dintre noi au auzit de nave încarcate cu comori scufundate încarcaturi vasta de aur si bijuterii pretioase etc V-ati întrebat vreodata de ce tocmai aceste nave au avut încarcaturi de acest fel? De asemenea, am vazut sau auzit de pi
Evident acest fost o afacere risc ridicat, si a limita riscul fiecarei calatorii, structurile societatilor au fost create. (De exemplu directorii nu putea fi actionat în justitie sau pierde mai mult decat aveau riscat în risc). Acesta a fost începutul a Corporatiile si societati cu raspundere limitata etc, vom folosi astazi. Marea întrebare înapoi apoi a fost, "cum putem continua sa comertului fara a risca pierderea bogatiei noastre?" "Aur si argint".

Cel mai simplu raspuns era de a crea o "Nota". Practic o tara sau societate ar scrie un IOU, care a fost trebuia sa fie sprijinita de bani reali (aur sau argint) fiind detinute într-o rezerva sau Banca. Fara suport de bani reale IOU sau "Nota" a fost inutila. La sfârsitul unui sezon specific sau ani, cartile s-au echilibrat. Balanta comerciala a fost calculata si banii fizic poate fi "numit" de catre titularul excedentului pe "Nota lui". Cel cu deficitul ar putea fi numit pe sa plateasca.

Pentru ca au lucrat atât de bine, guvernele au preluat controlul asupra problemei aceste note "si a început sa emita / sa le imprimati pentru circulatia generala. Desigur, toate în acelasi timp, aceste originale "Note", care a devenit "valuta" erau de fapt reale sustinute de Aur si Argint.

În acelasi timp, banii comune într-o tara a fost batute de fapt monede de aur, etc argint Este o poveste lunga, sa mearga în deprecieri diverse ale acestor monede prin amestecarea lor cu metale mai ieftin creând astfel de valuta de la acestea. Inutil sa mai spunem, în întreaga istorie, colapsul tuturor natiunilor mari si tari au început atunci când o tara sau de guvern devalorizat bani si apoi moneda sa. Cum se realizeaza acest lucru? Pur si simplu prin crearea de moneda din aer subtire, care nu este sustinuta de aur sau argint. Aceasta este cunoscuta ca "Fiat Moneda" si este numai vreodata ceva merita timp ce guvernul are capacitatea de a plati datoriile sale. Daca populatia îsi pierde încrederea în guvern, istoria ne-a aratat din nou timp si de timp pe care oamenii sa revina pe bani reali, Argint si Aur. Cred ca nu se poate întâmpla astazi? Cine stie? Totusi, acestea sunt sigur ori interesante.

Deci nu ai o foarte, scurta istorie a banilor si de valuta. Imi dau seama unor istorici poate fi dezamagit de lipsa mea de detaliu bine, dar, detalii fine, nu trebuie acoperite într-o coaja de nuca. Eu nu sunt anti guvern, eu cred ca societatile nevoie conducere întelept. Tipii care au scris initial Constitutiei americane ar fi destul de bine sussed, nu ar fi minunat sa aiba spiritul acestui document înca în vigoare si untarnished astazi.

No comments:

Post a Comment