Gestiunii riscului în o criza post-financiar Lumea

Un lucru ca colaps financiar are arata în relief clar cristal este ca printre multi factori contributivi, nu poate exista nicio îndoiala ca Managementul Riscului nu gestioneze adecvat risc. De ce acest lucru a fost asa va fi un subiect de dezbatere de mult în urmatoarele luni si ani. Au fost managerii de risc constrânsa de executive suite, care nu s-ar auzi avertismentelor, sau au fost managerii de risc nu a raspuns si nu chiar în masura sa raspunda la întrebarile de baza a comertului lor? Indif


Acum, deodata, ca economiile multor tari nu, sa mentionam industriei bancare, este în zdrente, avem zeci de articole si bloguri bemoaning toate starea gestionarii riscurilor si ce trebuie sa facem pentru a obtine totul dreapta nou ; ca daca exista unele elixir, sau unele bagheta magica care îl va pune toate dreapta.



Toate aceste blogs si articole sunt pounding departe pe tambur aceleasi vechi; toate sunt documentarea cât de rau oricine are facut în gestionarea riscul si toate sunt apologie placi bancare, gestionarea senior, regulatoare si agentiile de rating sa faca bine data viitoare.



Unde erau toate aceste autori si bloggeri în vremurile bune? Unde au fost în zilele imbatatoare înainte vara anului 2007, când bancile si restul industriei financiare fost vesel actionând daca singura modalitate transmite fost "pâna"; când "vechi" economie fusese declarata mort ca un Dodo si mantra economiei "noi" fost "profituri", "bonusuri" si "inovare". Asemeni economie "vechile", "risc" în toate formele sale au avut, de invocarea tuturor acoperire noi si strategii derivat fost declarata moarta prea.



Adevarat au existat unele (toti prea putine) care au sunat avertismentele cumplita a care aceasta a fost de gând sa capat - dar cine doreste un Iona, în mijlocul lor, atunci când exista o petrecere pe plaja nesfarsita pe drum?



Ca un risc profesional practicant de gestionare si antrenor I într-adevar simt lezate cu toate sufletul cautarea si stoarcerea parte întâmpla în acest moment. Spune-mi va rugam unde toate aceste converteste nou risc potrivnic au provin din? Unde erau atunci când au fost într-adevar nevoie?



Acum ca partidul este în final, peste este timpul pentru a face lucrurile corect. Managementul riscului în primul deceniu al secolului 21 esuat lamentabil. Tonul în partea de sus a fost putrede, daca în banci sau agentiilor de reglementare sau de evaluatorii de risc în sine. Si acest putregai patrunse la capat pâna la partea de jos a gramada.



Care au fost esecurile?

Esecul a masura risc - modele risc au fost abuzat, misspecified si majoritatea toate neînteles.



Esecul în formare - placi bancare si de reglementare nu au fost adecvat instruiti în ceea ce "risc" a însemnat cu adevarat. Banca de personal a fost de numai instruit în cele trei P lui - Produs, de performanta si profit. Chestiuni precum concentrarea riscurilor, planificarea scenariu, esecurile operationale erau conceptele numai ca facut una sunet inteligente. Cel mai rau dintre toate - de risc costurile de gestionare a banilor si, desigur, "costuri nejustificate" sunt otrava fiecare harnici (dar nu prudente), bancher.



Esecul pentru diminuarea riscului - fara întelegere risc nu poate fi adevarat masurate si fara masurarea acesta nu pot fi atenuate. Acesti factori sunt interconectate. Cel duce la alte.



Destul de aceasta stoarcerea mâna! Stim toate unde vina minciuni. Ce este nevoie acum este unii manageri curajos risc care vor suflece manecile lor si la treaba - adecvat aceasta timp.

No comments:

Post a Comment