Paritatea puterii de cumparare si a interesului paritatea ratei de

Tranzactiile valutare duce la un sold de comertul cu marfuri si servicii (cont curent) sau a unui echilibru fluxurilor activ financiar (a contului de capital),. Valoarea unui schimb valutar trebuie sa fie astfel ca exista un echilibru destul de în ambele conturi sa sustina viitoarele tranzactii. Acesta este locul unde paritatea puterii de cumparare intra în joc. Este un factor determinant al balantei internationale de pe piata de marfuri. O conditie similara a contului de capital reprezinta cuno
Relatia dintre evolutia valorii fluctuatia schimb al dolarului, de exemplu, si paritatea puterii de cumparare (pe termen lung) sau a ratei dobânzii paritate (pe termen scurt) este evidenta de la rata schimbului bilateral între SUA si natiunii straine în a carei moneda sunteti prezent de tranzactionare.

paritatea puterii de cumparare este echilibrul ca trebuie sa exista între puterii de cumparare interna a unei monede si a puterii de cumparare internationala. Daca Cursul valutar este mai mare de paritatea puterii de cumparare, atunci moneda este considerata a fi de peste evaluate si, ca urmare a acestui dezechilibru, moneda este capabil sa de achizitionare de bunuri si servicii mai mult în strainatate decât în nivelul pietei interne.

paritatea ratei dobânzii joaca un rol esential pe pietele valutare, care leaga ratele dobânzilor, cursurile spot schimb si ratele schimb valutar. Rata dobânzii de paritate urmeaza ca teoria diferentialului de dobanda intre cele doua tari este egal cu diferenta dintre rata schimb forward si rata schimb la fata locului. În fapt, la paritatea ratei dobânzii presupune faptul ca actiunile de investitori determina schimbari corespunzatoare în ratele schimb, precum si.

No comments:

Post a Comment